Güncel-TRAdmin Mesaj Sayısı : 2587 Rep Gücü : 1164321 Teşekkür Puanı : 61 Kayıt tarihi : 26/11/08 Yaşı : 40 | Konu: Sutlu Sebze Corbasi | | | Margarini ve z.yagini genis bir tencerede erittikten sonra sogani ekleyip 5-6 dk kavurun ve ardindan havucu ekleyin. Kiyilmis sarmisagin yarisini da ekleyip 5 dk daha kavurun. Ardindan brokoliyi ekleyin. Biraz pistikten sonra ispanagi ve geri kalan sarmisagi ekleyin. Ispanak suyunu saldiginda sutun 1/2 bardaklik kismini ekleyip sebzeler sutu cekene kadar pisirin. Sut cekildikten sonra yarim bardak daha ekleyin ve biraz kaynatin. Bu arada kup dogranmis patatesi ve beyaz biberi de ekleyin. 5-6 dk kaynattiktan sonra sutun geri kalan kismini tavuk bulyon ile ilave edip sebzeler iyice yumusayana kadar ara sira karistirarak kaynatin. Daha sonra kaynar suyu, kiyilmis kereviz saplarini ve zerdecali ekleyebilirsiniz. 5 dk daha bu sekilde kisik ateste pisirdikten sonra corbaniz hazir. Afiyet olsun! |
|