Kendini Aşmış Mesaj Sayısı : 578 Rep Gücü : 54542 Teşekkür Puanı : 5 Kayıt tarihi : 14/03/10 Yaşı : 43 | Konu: Burginyon Yumurta | | | Yemek : Burginyon Yumurta Tür : Yumurta Yemekleri Mutfak : Fransız mutfağı Süre : Zorluk :
--------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------- MALZEMELER 4 kişilik 2 adet mantar piyaz doğranmış 1 su bardağı kırmızı şarap ½ adet küçük piyaz doğranmış domates ½ yaprak defne 4 tane karabiber 1 çay kaşığı kekik ¼ tatlı kaşığı un ½ tatlı kaşığı margarin 1 tatlı kaşığı tereyağı 4 adet yumurta 4 dilim taze kızarmış tost ekmek
HAZIRLANIŞI Küçük bir tencerede margarini kızdırıp; mantar, karabiber, maydanoz, defne ve kekiği ilave edin. Orta ateşte bir dakika sote yapın ve şarabı ilave edin, ağır ağır kaynatarak şarabın dörtte üçünü çektirin. Tereyağı ile unu karıştırarak şarabın içine ekleyip birkaç dakika kaynatıp ateşten alın ve süzün. Sos yarım sus bardağı olmalı ve boza kıvamında olmalı. Tostları yumurta sahanına koyun. Yumurtaların üzerlerini 2 parmak kapatabilecek kadar bir suyu ocağa koyup içerisine bir miktar sirke koyun ve su kaynayınca yumurtaları kırın. Ağır ağır kaynatın ve 3 dakika sonra yumurtaları kevgirle sudan çıkarıp susuz olarak tost ekmeklerinin üzerlerine koyun. Hazırladığınız sosu kaynar olarak üzerlerine bölüştürerek dökün. |
|