Güncel-TRAdmin Mesaj Sayısı : 2587 Rep Gücü : 1164321 Teşekkür Puanı : 61 Kayıt tarihi : 26/11/08 Yaşı : 40 | Konu: Lorlu Lokmalar | | | Malzemeler
Hamur 125 g tatlı lor 125 gr margarin Yarım çay kaşığı tuz 1,5-2 su bardağı un 1 poşet kabartma tozu
Üzeri için 1 yumurta 1 tatlı kaşığı Haşhaş 1 tatlı kaşığı susam 1 tatlı kaşığı çörek otu 1 tatlı kaşığı ANASON
Yoğurtlu sos 350 g (1,5 su bardağı) süzme yoğurt 2 yemek kaşığı mayonez 1 tatlı kaşığı tuz 1 adet küçük boy Kereviz 1 havuç 2 yemek kaşığı limon suyu 2 adet kırmızı biber Yapılışı
Hamur: Loru çatal yardımı ile iyice ezin. Üzerine margarin, tuz, un ve hamur kabartma tozu ilave edip yumuşak bir hamur hazırlayın. 0,5 cm kalınlığında açıp değişik şekillerdeki kalıplarla kesin.Yumurtayı çırpın ve üzerlerine sürün. Üzerlerine Haşhaş, susam, çörekotu ve anasonu her kurabiyenin üzerine tek çeşit malzeme gelecek şekilde serpin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. 175 ° C (önceden ısıtılmış) fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin.Soğutup üzerlerine birer kürdan batırın.
Yoğurtlu sos: Süzme yoğurt, mayonez ve tuzu derin bir kaba alıp karıştırın. Kullandığınız süzme yoğurt çok katı ise biraz sulandırabilirsiniz. Havuç ve kerevizi rendenin ince tarafında rendeleyin ve limonlu suda 10 dakika bekletip süzün. Biberleri küp küp doğrayın. Hepsini yoğurdun üzerine ekleyip karıştırın.
Lorlu lokmaları YOĞURTLU sosa batırarak servis yapın.
|
|